Circle City Info

TARTE TATIN (ONDERSTE BO TERT)

Die Tarte Tatin moet met skilferkorsdeeg of gebakdeeg gemaak word
WEET JULLE WAAR KOM DIE NAAM VANDDAAN
Stephanie en Caroline Tatin was susters wat die Hotel Tatin in Lamotte-Beuvron, ongeveer 100 kilometer wes van Parys, besit het.
Stéphanie Tatin, wat die meeste kos gekook het, was eendag oorwerk. Sy begin ‘n tradisionele appeltert maak, maar laat die appels te lank in botter en suiker kook. Sy ruik aan die brand en probeer dit red deur die deeglaag bo-op die appels te sit en die hele pan in die oond te plaas. Nadat sy die onderstebo tert uitgekeer het, was sy verbaas om te ontdek hoeveel hotelgaste die nagereg waardeer.
Die ander storie is:
===============
Die verhale wissel na gelang van hoe die tert ontstaan ​​het. Kathie Alex, ‘n kookinstrukteur naby Valbonne, het gesê die gereg is oorspronklik in die pan bedien, met kors bo-op. Maar een van die susters het dit eendag laat val. Om gaste nie teleur te stel nie, het sy die ramp van die vloer af opgeskep, en die tert onderstebo op die bord gsit en met sous bedek
Tarte Tatin kan ook gemaak word met pere, kwepers, perskes, pynappel, tamaties, ander vrugte of groente, soos ui.
Die Tarte Tatin moet met skilferkorsdeeg of gebakdeeg gemaak word.
*Die susters het in 1906 afgetree en is in 1911 en 1917 oorlede*
Bestandele
 
Vir die Tarte Tatin-gebak
175 g gewone meel, plus ekstra vir afstof
75 g botter, verkoel en in blokkies gesny
Strooisuiker (25 g)
1 eiergeel
2 – 3 eetl yswater
Oondvaste braaipan van 20 cm
Vulsel
 
50g botter
50g strooisuiker
6 nagereg-appels, oumasmid, geskil, gestonk en in kwarte gesny
Dik room geklopte vars kamer om voor te sit
Maak so
 
Maak die deeg resep hieronder OF Kroek ‘n bietjie en gebruik sommer klaar gekoopte skilferkors deeg (Blaardeeg) Puff Pastry
Sif die meel in ‘n bak. Voeg die botter by en vryf dit met jou vingerpunte in totdat die mengsel fyn broodkrummels lyk. Roer die suiker by. Voeg die eiergeel en genoeg water by om tot ‘n vaste, gladde deeg te meng. Draai dit toe in foelie en verkoel terwyl jy die vulsel maak.
Om die vulsel te maak, plaas die botter en suiker in ‘n pan en verhit dit op die plaat totdat die suiker gesmelt is en die mengsel tot goud kleurig is. Voeg die appels by en gooi dit in die stroop om dit te bedek. Kook vir ‘n paar minute totdat die appels begin karamelliseer.
Rol die deeg op ‘n ligte meelbestrooide oppervlak uit tot ‘n ronde wat groter is as die pan. Plaas dit oor die appels en vou oor die rande van die deeg totdat dit netjies in die pan pas. Maak net so paar sny kepies in die deeg..
Bak in ‘n voorverhitte oond, 200 ° C / 400 ° F / gasmerk 6, vir 35 – 40 minute totdat die deeg goudkleurig is. Laat dit 5 minute in die pan afkoel, plaas ‘n groot bord bo-op die pan en keer die tert daarop uit. Sit dit warm voor saam met dikvars geklopte room.

Sluit aan vir ons Welkom City Stad Facebook Bladsy Nuusbrief.

Subscribe to Welkom City Stad Facebook Page Newsletter.

Sluit aan en kry die jongste Goudveld nuus en inligting van Welkom City Stad Facebook Bladsy per epos.

Sign up for our newsletter to receive the latest Goldfields news and updates from Welkom City Stad Facebook Page.


Nou Praat Jy - Leave your Comments

Follow Us

Recent Posts

Follow Us

Take-Aways.co.za
Disinfecting Services Goldfields Welkom
Website Design & Digital Marketing
error: Content is protected !!
Welkom City Stad FB Page